Vitus-esitykset 4.11.

Perjantaina 4.11.Vitus-festivaali esittää Kulttuuritalo Wiljamilla kaksi sykähdyttävää teosta; Itsestään huolehtiva mies ensi-ilta sekä Sirkus Sipiaisen Manifesti.

  • Paikka: Kulttuuritalo Wiljami, Urheilukatu 1. RovaniemiAika: Klo 20.00
  • Liput: 15€ (2 esitystä). Osta ennakkolippu 10€ täältä!

    Esitysten välillä on väliaika.
    Tiedustelut: Ninni Korkalo, ninni.korkalo@gmail.com, 0408312314

***************
ITSESTÄÄN HUOLEHTIVA MIES -ensi-ilta
Sirkustaiteilija Mika Formusen soolo teos

IHM_teline_web.jpg

”Hän selviytyy, hän pystyy, hän osaa, Hän on Itsestään huolehtiva mies.”

Mika Formunen on Turun taideakatemian sirkuslinjalta valmistunut sirkustaiteilija, joka on esiintynyt suomessa ja euroopassa sirkusesityksissä niin lavalla kuin katusirkusesityksiä tehden. Formunen on erikoistunut akrobatian, käsilläseisonnan ja Cyr wheelin tekemiseen. Formunen asuu ja työskentelee Rovaniemellä. Itsestään huolehtiva mies on Formusen ensimmäinen sooloteos.


Tuotanto: Monitaideyhdistys Piste
Konsepti: Mika Formunen
Esitys: Mika Formunen
Äänet: Henri Hammarberg
Valot: Ville Saarikoski
Esityksen kesto: 25 min

***************
MANIFESTI
’näinä aikoina viihde on vaikea laji’

Runoilija-muusikko Juha Rautio ja sirkustaiteilija Samuli Männistö purkavat ja tutkivat humoristisessa teoksessaan poikkitaiteellisuutta. Itsetietoiset kalvosulkeiset analysoivat esittävän taiteen rajoja viihteestä taiteeseen, runoudesta sirkukseen. Alkaako tästä poliittisen sirkuksen paradigma? Onko tämä runosirkuksen kuolinisku? Onko tarkoitus naurattaa vai kutsua ajattelemaan? Tervetuloa kirkastamaan kanssamme strategiaa.

manifesti_closeup_web

Sirkus Supiaisen esityksissä yhdistyy sirkus, teatteri, nukketeatteri ja esitystaide. Supiainen toimii avoimin mielin ja eri taidemuotojen raja-aitoja kaataen. Sirkus Supianen uskoo rajattomaan taiteeseen, rohkeaan kokeiluun ja vastavirtaan kulkemiseen.

Sirkus Supiaisen esitykset ovat laajentaneet suomalaisen nykysirkuksen sisältöä ja muotokieltä, eikä sen sirkus ole sitä mitä olet tottunut näkemään. Ryhmän avoin taidekäsitys avaa katsojan silmät nähdä esityksessä myös muuta kuin taitoa tai hetken esteettistä tyhjyyttä.

Tuotanto:Sirkus Supiainen
Esitys: Juha Rautio, Rauli Katajavuori
Esityksen kesto: 90min

www.supiainen.com